Pickleball bidrag

Pickleball

 

Pickleball är en kombination av tennis, badminton och bordtennis. I Pickleball så är man två eller fyra spelare som använder racket av trä eller kompositmaterial för att träffa en perforerad plastboll över nätet. Vad gäller planens mått och utformning så påminner den om badminton. Vad gäller reglerna så påminner de om reglerna för tennis. Idrotten har sitt ursprung från 1960-talet i USA. Matcherna spelas till elva poäng.

Historien om Pickleball

Pickleball uppfanns år 1965 på Bainbridge Island i Washington. Det var golfarna Joel Pritchard, Bill Bell och Barney McCallum som improviserade fram sporten pickleball genom att sänka ett badmintonnät och genom att tillverka padelracketar av plywood. År 1967 stod den första permanenta banan klar.

Pickleball idag

Pickleball är idag en av de snabbast växande idrotterna. Omfattningen av Pickleball i Sverige har precis tagit en ordentlig fart och antalet föreningar som startar Pickleballverksamhet ökar ständigt. Läs mer om Pickleball hos Svenska Pickleballförbundet här https://www.pickleballsweden.org/styrelse

Finansiering av en pickleballanläggning

Kontakta oss för att diskutera förutsättningarna för att bäst finansiera anläggningen av en Pickleballanläggning.

I ett projekt tittar vi på era förutsättningar i föreningen, diskuterar vilka samarbeten som finns och vad som skulle kunna ligga till grund för ett ekonomiskt bidrag. Ofta innebär den slutliga lösningen en kombination av sponsorer, bidrag från olika fonder, kommunen och en del från föreningen. Den exakta fördelningen beror från projekt till projekt.

Läs om andra fokusidrotter här https://svenskbidragsformedling.se/fokusidrotter/

Kontakta Svensk Bidragsförmedling

Om ni är en ideell förening som önskar investera i en Pickleballanläggning så kan vi eventuellt hjälpa er med en finansiering. Hör av er till oss så går vi igenom just era förutsättningar att finansiera projektet. Kontakta Svensk Bidragsförmedling.

    1. Namn Organisation (obligatoriskt)

    2. Namn kontaktperson organisation (obligatoriskt)

    2. Telefonnummer (obligatoriskt)

    3. E-post kontaktperson (obligatoriskt)

    6. Beskriv projektet i korthet, exempelvis: syfte, mål & målgrupp/-er, budget & ev. samarbeten.(obligatoriskt)