Bidrag klätterklubb

sportklättring

Klättring är en idrott som är mycket krävande och där du kan utmana dig själv. En lokal som har korrekt utrustning installerad gör att du både kan få en adrenalinkick samtidigt som klättringen sker säkert.

Klättring är en sport som kan bedrivas såväl inomhus som utomhus. Klättring kan indelas efter hur utrustningen används och kan se olika ut beroende på vem som gör den, men grovt kan följande kategorier urskiljas: traditionell klättring, sportklättring, bouldering och alpin klättring.


Mer specifikt kan klättringen indelas efter det underlag man klättrar på, storleken på det man klättrar på och hur utrustningen används. På detta vis kan man efter underlag särskilja mellan inomhusklättring, klippklättring, isklättring och snöklättring, samt så kallad mixad klättring, som är en blandning av klippa, is och snö.


Klättringen har en rik flora av facktermer som omfattar allt från utrustning och klättertekniker till klipp- och bergsformationer. Svensk klättring organiseras genom Svenska Klätterförbundet.

Bidrag klätterklubb

Bidrag klätterklubb. Många klättringsklubbar behöver uppdatera sin anläggning för att den skall vara utmanande och säker. Det kan även handla om att exempelvis uppdatera klätterväggen för att passa den nya OS-grenen Sportklättring (läs mer om sportklättring här).

Sportklättring

Sedan länge har man tävlat i att klättra så snabbt som möjligt på naturliga klippväggar. Idag tävlar man huvudsakligen i svårighet och hastighet på artificiellt uppbyggda väggar. Sportklättring blir en ny olympisk gren i Tokyo 2020 och kommer dessförinnan finnas med på Världsungdoms-OS i Buenos Aires 2018. Även på Världsungdoms-OS i Nanjing 2014 fanns klättring med som uppvisningssport utan medaljevent.

Läs mer om klättring på svenska klätterförbundets hemsida http://bergsport.se/

Bidrag till klätterklubb

Är ni en klätterklubb som vill investera i en klätteranläggning är ni välkomna att höra av er till oss för en förutsättningslös dialog kring vilka förutsättningar som finns för att lösa investeringen.

För mer information kring ett eventuellt samarbete vänligen kontakta oss enligt nedan.

    1. Namn Organisation (obligatoriskt)

    2. Namn kontaktperson organisation (obligatoriskt)

    2. Telefonnummer (obligatoriskt)

    3. E-post kontaktperson (obligatoriskt)

    6. Beskriv projektet i korthet, exempelvis: syfte, mål & målgrupp/-er, budget & ev. samarbeten.(obligatoriskt)