Parkour & bidrag för parkouranläggning

parkour

Parkour har på senare år blivit mycket populärt och antalet utöver växer konstant. Parkour är enkelt att komma igång med, det krävs inte en massa utrustning och du själv bestämmer din nivå.

Parkour är en allsidig träningsmetod som går ut på att träna kroppen till att på ett smidigt och kontrollerat sätt ta sig förbi olika typer av hinder i omgivning. Kroppen är det enda hjälpmedlet och träningen omfattar rörelser som hopp, rullar och andra tekniker för att kunna forcera hinder.

Parkour är inte tänkt som en tävlingsidrott och saknar ett poängsystem. Parkour har sitt ursprung i Frankrike och i utövaren Raymond Belle och David Belle.

Namnet Parkour kommer från ”parcours du combattant” eller på svenska ”hinderbana”. Hinderbanan var någonting som fransmannen George Hérbert introducerade inom militären i syfte att träna soldater.

I parkour kallas den manliga utövaren för traceur och en kvinnlig utövare av parkour kallas traceuse. Traceur betyder fritt översatt ungefär ”att spåra” eller ”att spåra en väg”.

Finansiering av en parkouranläggning

Om ni är en ideell förening som önskar anlägga en parkouranläggning så kan vi eventuellt hjälpa er med en finansiering. Hör av er till oss så går vi igenom just era förutsättningar att finansiera projektet. Kontakta Svensk Bidragsförmedling.

Att anlägga en parkouranläggning

Några tips när ni skall anlägga en parkouranläggning är  följande.

  • Mark, se till att ni hittar en lämplig plats och försäkra er om att ni har en nyttjanderätt till marken på så lång tid som möjligt. Helst skall ni ha ett nyttjanderättsavtal som är tio år eller mer.
  • Leverantör parkourbana, hitta en lämplig leverantör som kan bygga en parkouranläggning som både är säker och som står emot slitage. En anläggning som beviljas bidrag skall kunna nyttjas i tio år. Räkna även med kostnader för uppdateringar och renovering i er budget.
  • Finansiering. Tänk på att ni måste kunna finansiera renovering och uppdatering av anläggning. Det är alltså både själva investeringen som skall finansieras såväl som löpande underhåll. Underhåll etcetera bör finansieras av medlems- eller hyresintäkter alternativt sponsoravtal.

För mer information kring ett eventuellt samarbete vänligen kontakta oss enligt nedan.

Robert Scherman
Projektledare

Telefon: 0300-440500
Mobiltelefon 0721-919127
E-post: robert@svenskbidragsformedling.se

Rulla till toppen